Ce așteptări aveți când vedeți acest titlu „ Leadership Game”?

95% dintre persoanele care văd titlul evenimentului se așteaptă la o prelegere despre Leadership și ceea ce experimentează este de fapt diferit.

Ce se întâmplă în acest program de leadership?

1. Participanții au ocazia să își expună punctele tari în fața echipei, să îi cunoască mai bine pe colegi, să dea feedback celorlați, să interacționeze și să colaboreze;

2. Toți participanții sunt pe poziții de egalitate în Leadership Game – pot adresa întrebări, pot spune deschis ceea ce simt despre un anumit subiect, pot avea păreri diferite, pot aduce argumente pro sau contra unei afirmații – e un sistem de Role Play care îi pune în acest rol;

3. Este facilitată și încurajată comunicarea pentru că este un joc cu zar și fiecare are ocazia să vorbească în timp ce audiența ASCULTĂ – cel mai important pas al comunicării;

4. Este în același timp un joc distractiv, care creează o atmosferă relaxantă şi de încredere. Are un sistem de recompense între colegi;

5. În plus energia creată e „combustibil” pentru motivația de a trece la acţiune.

În toți acești ani am lucrat cu echipe și individual și ceea ce am observat este că oamenii știu ce ar trebui să facă, dar provocarea este să facă o punte între cunoștințele pe care le au și rezultatele pe care le produc.

„Cea mai mare prăpastie este între a ști și a face.”

Și asta se poate face găsind „CUM”.

În urma acestei experienţe – Leadership Game – apar idei noi atât la nivel individual cât şi la nivel de echipă. Participanții își împărtășesc experiențele și vin cu opțiuni, noi perspective și înțelegeri ale activității pe care o fac. În plus, prin întrebări reuşim să direcţionăm întreaga echipă către un feedback constructiv şi rezultate noi.

Acesta este un proces creativ!

Cât de des vă opriți intenționat pentru a reflecta asupra acțiunilor și experiențelor dumneavoastră?

Fiecare dintre noi are propriile provocări în viaţa sa. Acestea vin atât din factori externi, cât şi din factori interni sau propriile slăbiciuni. Jocul ne ajută să ne cunoaştem mai bine oferindu-ne un mediu sigur unde putem fi vulnerabili şi totodată un incubator de soluţii la problemele noastre.

„Ce poți face chiar astăzi pentru a atinge unul dintre obiectivele voastre?” – întrebarea care la ultima întâlnire a provocat o dezbatere astfel încât oamenii au stat în perioada pauzei și au lucrat în echipă la flipchart. Discuția a fost intensă, iar participanții au discutat perspective diferite.

Oare de ce ne oprim și reflectăm mai des când se întâmplă ceva rău? Ce ar fi diferit dacă ne-am opri și am reflecta mai des atunci când se întâmplă ceva bine?

Cu altă echipă am discutat despre: „Ce amenințări ne așteptăm ca organizația noastră să întâmpine în următoarele 12 luni?”

Hai să vedem în echipa ta care e răspunsul la aceste întrebări!

Ce ne-a plăcut? Energie pozitivă, constructivă și relaxare. Interactivitate pe tot parcursul întâlnirii/cursului. Timpul a trecut fără să simțim, practic nu ne-am “plictisit”. Am avut posibilitatea să ne cunoaștem și altfel decât o facem zi de zi. Am primit și am dat feedback. Ne-am spus părerile liber fără rețineri pe diverse teme aduse în discuție.
Jocul de leadership a creat o alternativă interactivă și facilă de a face schimb de idei și de perspective asupra situațiilor cu care ne întâlnim în cotidianul corporatist. Cred că poate fi un ice-breaker pentru echipe la început de drum.
M.N.
M.N. - Marketing Manager
A fost pentru prima data cand am participat la un joc de acest fel si informatiile au fost foarte noi si interesante. M-am simtit foarte bine in timpul trainingului, am simtit ca fac parte dintr-o echipa, unde pot sa invat sa ma dezvolt si sa contribui la dezvoltarea celorlalti. Excelenta ideea de desfasurare a jocului – liber, generator de idei personale si de discutii intre colegi. Provocarile au avut rolul de a ne face sa fim mai deschisi si sa aflam lucruri noi, unii despre ceilalti.
L.R.
L.R. - Project Manager
Am descoperit ce fel de vorbitori suntem, ne-am aflat punctele forte și care era sursa emoțiilor ce ne chinuie pe majoritatea dintre noi, mai ales când avem de vorbit în public, totul într-un mod foarte funny și interesant. Încăperea a fost plină de energie pozitivă, atât trainerul cât și participanții transmiteau asta, am învățat lucruri folositoare în cunoașterea de sine.