Și eu m-am întrebat înainte a lua o decizie. Am vrut să văd ce implică participarea mea într-o astfel de sesiune.
Un grup MasterMind este grup de dezbatere creativ, o combinaţie de educaţie, brainstorming de la egal la egal, responsabilizare şi suport într-un cadru de grup, pentru a-ți îmbunătăți abilitățile profesionale și personale. Există sinergie, angajament, perspective diferite și entuziasm pe care participanții le aduc unui grup de MasterMind. Conceput pentru a spori Leadershipul, comunicarea, colaborarea și a facilita schimbarea la locul de muncă și în viața de zi cu zi.
MasterMind este un grup mic de oameni care se întâlnesc în mod regulat săptămânal și studiază un subiect specific pentru a extrage cunoștințele colective din grup.
Diferența dintre un grup MasterMind și un curs de formare sau training este că studiem conținutul împărțit într-un anumit număr de săptămâni, ceea ce face ca procesul de învățare să fie plăcut și orientat spre acțiune și la sfârșitul fiecărei sesiuni, fiecare persoană ia ceea ce are nevoie.
Într-un grup MasterMind discutăm subiectul, acționăm și reflectăm, apoi discutăm un alt subiect, acționăm și reflectăm și așa mai departe.
Fie pentru propria dezvoltare personală sau profesională, fie pentru utilizarea în cadrul unei organizații, vă invităm să ne contactați pentru a învăța.
1. Explorezi și acționezi – Fiecare persoană se pregătește pentru fiecare întâlnire săptămânală , în efortul de a deveni un lider mai bun. Nu experiența este cel mai bun profesor, ci experiența evaluată.
2. Îmbunătățirea comunicării – Aceasta nu este o sală de curs, deci este vital ca fiecare persoană să contribuie, deoarece rolul facilitatorului este doar de a aduce structura discuției. Facilitatorul va pune uneori întrebări de sondare, dar membrii grupului sunt încurajați să-și pună și ei propriile întrebări. Într-o organizație, setarea MasterMind permite echipei posibilitatea de a discuta subiectele într-un mediu sigur despre care s-ar putea să nu poată vorbi altfel.
3. Responsabilitate – Dacă este un grup de participanți, îl ajută pe fiecare să răspundă în fața grupului. Dacă este o companie sau o organizație, aceasta poate ajuta echipa să fie mai responsabilă față de principiile și dialogurile pe care le au.
4. Construirea relațiilor – Indivizii sau echipele care se cunosc mai bine, lucrează mai bine împreună.
5. Obțineți feedback sincer, sfaturi și idei.
6. Împrumutați din experiența și abilitățile celorlalți participanți.
7. Un sentiment de efort comun – se creează un spirit de echipă.
8. Sprijin optimist de la participanți în menținerea unei atitudini mentale pozitive.
Valorile unui grup MasterMind:
– Relaționare – Pe măsură ce grupul se întâlnește, oamenii se vor conecta mai ușor.
– Respect – Pe durata întâlnirilor împreună, vor exista conversații excelente și diferite puncte de vedere care creează un dialog sănătos. Fiecare membru al grupului își aduce contribuția respectată și apreciată. Simți că părerea ta chiar contează.
– Valorizare – Vor fi diferite personalități în grup. Fiecare persoană are voie să își exprime opiniile și să știe că este un loc unde poate face acest lucru. Avem încredere că nimic împărtășit în limitele grupului nu va fi întâmpinat cu ostilitate sau agresivitate.
– Grup sigur – Ceea ce se spune în grup rămâne în grup. Majoritatea organizațiilor au clauze de confidențialitate, dar grupul ar trebui să se angajeze să păstreze mediul său un loc sigur pentru discuții.