FELICITĂRI !

Ai obținut următorul rezultat

 

Cum să-ți influențezi managerul ?

Cum să vorbești cu managerul tău pe limba lui ?

 

Dincolo de modul de influențare a managerului și cum să vorbești pe limba lui, în paginile următoare vom acoperi și o descriere a managerului tău, astfel încât să obții o imagine mai largă despre care sunt calitățile cheie ale lui, pe ce se concentrează, motivația și temerile. Acest lucru îți va oferi un avantaj în anticiparea și pregătirea pentru întâlniri și discuții reușite.

 

Nu ar fi util să știi acest lucru înainte de a avea întâlniri și discuții importante cu managerul tău ? Cunoașterea acestui lucru nu va conduce la mai puțin stres și mai puțină anxietate în timp ce îl influențezi ?

 

Dacă te apropii de un leu înfometat în același mod în care te apropii de un cățeluș drăguț, ai putea fi rănit. La fel se întâmplă și cu oamenii. Când abordăm oamenii într-un mod greșit, mesajul nu ajunge la ei. Când abordăm oamenii așa cum trebuie abordați – adică pe limba lor, aceștia devin atenți, sunt deschiși și ne putem conecta cu ei.

 

Să începem cu descrierea managerului tău pentru a înțelege mai profund.

 

Managerul tău își folosește stilul direct cu intensitate pentru a face față provocărilor vieții și a câștiga. În mod natural competitiv, atunci când managerul tău vede un munte de urcat, vrea să înceapă acum, să ajungă la vârf într-un timp record și să stabilească un punct de reper pentru oricine îndrăznește să-l urmeze. A pierde sau a nu juca pentru a câștiga este inacceptabil.

Este un lider înnăscut, cu ochiul format pentru ceea ce trebuie să se întâmple în continuare și cine trebuie să o facă. Se simte confortabil să fie responsabil, deoarece este încrezător în abilitățile sale și va acționa rapid oricând vede un vid de leadership. Este orientat pe sarcini, extrovert și axat pe rezultate, așa că, atunci când conduce, este foarte concentrat pe atingerea obiectivului.

Aceste obiective sunt definite de o mare semnificație personală. Vrea să lase o amprentă și să creeze o moștenire și este motivat de a aduce o contribuție valoroasă la ceva care este cu adevărat important.

În acest caz, este vital să știi ce este important pentru managerul tău.

Deoarece managerul tău preia inițiativa și va interveni și va prelua locul unde vede oportunitatea, are nevoie de limite clare pentru a funcționa bine în organizații. Are tendința de a-și manifesta autoritatea până când cineva îi spune unde este granița, pentru că știe că poate face treaba și o poate face bine. Deci, atunci când două persoane cu aceeași personalitate ca managerul tău se întâlnesc, poate exploda, cu excepția cazului în care responsabilitățile sunt clar definite.

Justiția este importantă pentru managerul tău: se așteaptă ca lucrurile să fie corecte și urăște atunci când simte că cineva vrea să profite de el sau preia controlul.

Deși manifestă mereu un  aer de încredere, deseori se luptă cu nesiguranța. El poate folosi furia sau comportamentul agresiv pentru a masca nesiguranțele sau pentru a recâștiga controlul. Datorită comunicării sale directe, concentrării pe sarcini și a încrederii că are dreptate, poate fi arogant și insensibil.

Acum, că am acoperit o descriere mai largă a managerului tău, să vedem cum să vorbești cu el pe limba lui pentru a-l influența și pentru a obține acordul/aprobarea acestuia.

Stilul său de comunicare tău este direct, clar și la obiect. Nu are tendința să îi placă poveștile, ci se ocupă de realizarea sarcinii. Fac casă bună cu provocările și confruntările într-un fel care adesea îl face pe celălalt să se simtă inconfortabil.

Cum vorbești cu managerul tău, astfel încât să te asculte și să-l poți influența?

– Fii direct – treci rapid la subiect, tratează problemele într-un mod direct. Dacă ai lucrat mult timp la un raport și vrei să prezinți rezultatele, este mai bine dacă pregătești un rezumat și apoi să-l întrebi unde are nevoie de mai multe detalii.

– Concentreză-te pe rezultatele și implicațiile pentru scopul dorit. Când vrei să prezinți opțiuni, idei noi sau îmbunătățiri, el te va asculta doar dacă te concentrezi pe implicațiile asupra rezultatului. Apreciază oamenii care vin cu soluții care îl ajută pe el să realizeze ceea ce vrea.

– Comunică cu încredere – știi despre ce vorbești, nu merge pe ocolite, mișcă-te repede și rămâi la obiect.

– Obține rezultate – managerul tău apreciază rezultatele, deci negociază angajamente și obiective și fă așa cum ai zis. Are încredere în oamenii de încredere, care aduc rezultate în mod constant.

Dacă aș lucra în locul tău, așa aș vorbi cu managerul tău:

 

„Ascultă, nu trebuie să mă crezi copil, mă voi ocupa de asta, mă voi asigura că se va întâmpla. După ce se termină, te voi anunța că s-a făcut, pentru că mă ocup personal de asta. Ne vedem mai încolo cu treaba gata făcută. Eu trebuie să o fac, e treaba mea și vor ieși rezultatele.”  Asta le place la NEBUNIE!

 

Este fascinant să analizăm cum și de ce comportamentul nostru este previzibil chiar dacă suntem atât de diferiți unul de celălalt. Și cât de ușor este să influențăm și să obținem acordul/aprobarea atunci când cunoaștem tiparele comportamentului celorlalți.

 

Suntem ființe sociale care se nasc cu anumite trăsături de personalitate, dar suntem influențați de mediul în care trăim și de mentorii pe care îi avem de-a lungul vieții.

 

Am discutat despre personalitatea managerului tău și despre cum să-l abordezi și să-l influențezi în funcție de stilul său.

 

Dar despre tine? Care este stilul tău de personalitate? 

Care ar fi impactul dacă tu te-ai cunoaște cu adevărat?

 

Ce ar fi dacă ți-ai cunoaște punctele forte și zonele de creștere?

Ce ar fi dacă ai lua imaginea ta de acum și ai avea un plan de acțiune pentru a te transforma în imaginea pe care ți-o dorești?

Fie că discutăm despre viața personală sau despre viața profesională, creșterea și transformarea încep cu noi. Pentru a ajunge la destinație, trebuie să îți cunoști punctul de plecare și crede-mă, DISC te ajută să faci acest lucru ca niciun alt instrument. Te ajută să te cunoști pe tine însuți, să îi cunoști pe ceilalți și să înțelegi modul în care te poți alinia cel mai bine cu ei.

 

Hai să îți spun puțin despre ce este DISC și cum te poate ajuta să realizezi ceea ce dorești mai repede decât pe cont propriu.

 

DISC este un instrument fantastic care te ajută să îți dezvolți următoarele domenii:

 • – Îmbunătățești relațiile cu oamenii din jur

 • – Crești nivelul de conștientizare, astfel încât să te concentrezi asupra punctelor forte și să minimizezi impactul punctelor slabe și ale punctelor oarbe

 • – Înțelegi ce te motivează și ce îi motivează pe cei din jur

 • – Înțelegi cum iau oamenii decizii în funcție de tipul lor de personalitate

 • – Comunici eficient în echipa, organizația și comunitatea ta

 

Adevărul este că acestea sunt doar câteva dintre beneficiile cunoașterii stilului tău comportamental pe care le poți afla prin completarea unui raport DISC Profil Personalitate.

 

Raportul DISC Profil Personalitate este un profil de 30 de pagini, cu o descriere despre tine mai bună decât ar putea face mama ta. Pe lângă cât sunteți de Dominant, Influent, Statornic sau Conștiincios, vei găsi și:

 • – 3 grafice care arată: – cum te percep alții – masca,

 • – cum reacționezi la stres – nucleul

 • – modul în care te percepi pe tine însuți – oglinda

 • – descrierea stilului tău comportamental

 • – descrierea stilului tău de comunicare

 • – stilul de comunicare al celorlalți și cum să te conectezi cu ei pe baza stilului tău

 • – mediul tău ideal de lucru în care poți aduce tot ce ai mai bun

 • – punctele tale forte în 7 domenii cheie de influență, creație și nu numai.

Din zeci de oameni cu care am lucrat, fiecare dintre ei mi-a făcut o listă lungă cu beneficii și perspective … dar a existat un lucru despre care fiecare dintre ei a spus: „Am claritate în direcția mea și un plan de acțiune pentru a ajunge la destinația dorită. ”

Unde ai fi peste 1 an dacă ai avea claritate despre tine, despre destinația ta, despre planul tău de acțiune?

Unde ai fi peste 1 an dacă ai avea claritate despre stilurile comportamentale ale altor persoane și dacă ai ști să comunici cu fiecare pe limba lui? Cum ar arăta viața ta? Cât de diferită?

Și unde ai fi dacă nu ai face aceste lucruri? Unde ai fi dacă ai rămâne la același nivel de conștientizare? Cum ar arăta viața ta?

 

Lucrurile nu se schimbă decât dacă noi le schimbăm!

 

Crede-mă pe cuvânt, singurul regret pe care îl vei avea dacă decizi să faci evaluarea DISC va fi că nu ai făcut-o mai repede.

 

Click pe butonul de mai jos și fă pasul de care ai nevoie pentru a îți duce performanța și rezultatele la nivelul următor!