FELICITĂRI !

Ai obținut următorul rezultat

 

Cum să-ți influențezi managerul ?

Cum să vorbești cu managerul tău pe limba lui ?

 

Dincolo de modul de influențare a managerului și cum să vorbești pe limba lui, în paginile următoare vom acoperi și o descriere a managerului tău, astfel încât să obții o imagine mai largă despre care sunt calitățile cheie ale lui, pe ce se concentrează, motivația și temerile. Acest lucru îți va oferi un avantaj în anticiparea și pregătirea pentru întâlniri și discuții reușite.

 

Nu ar fi util să știi acest lucru înainte de a avea întâlniri și discuții importante cu managerul tău ? Cunoașterea acestui lucru nu va conduce la mai puțin stres și mai puțină anxietate în timp ce îl influențezi ?

 

Dacă te apropii de un leu înfometat în același mod în care te apropii de un cățeluș drăguț, ai putea fi rănit. La fel se întâmplă și cu oamenii. Când abordăm oamenii într-un mod greșit, mesajul nu ajunge la ei. Când abordăm oamenii așa cum trebuie abordați – adică pe limba lor, aceștia devin atenți, sunt deschiși și ne putem conecta cu ei.

 

Să începem cu descrierea managerului tău pentru a înțelege mai profund.

 

Managerul tău are așa o minte analitică ascuțită și se folosește de ea pentru a obține informațiile necesare pentru a face lucrurile bine din prima și de fiecare dată. În calitate de planificator atent la detalii, el realizează atribuțiile pas cu pas, se gândește unde a putea merge ceva greșit și remediază înainte să se întâmple. Dacă ceva trebuie făcut cu acuratețe și excelență, stilul său se potrivește perfect pentru meseria aleasă. 

Deoarece motivația sa este să facă lucrurile bine și să evite eșecul, el acumulează constant cunoștințe și expertiză în domeniile care îl interesează. Bogăția de informații de pe internet este atât un loc de joacă, cât și un hoț al timpului pentru setea lor de cunoaștere. Se simte foarte bine printre cifre și sarcini, ca un adevărat introvert.

Îi place să se gândească înainte de a acționa și știe despre ce vorbește înainte de a vorbi. Predictibilitatea este siguranță. Vrea să înțeleagă regulile și procedurile și apoi joacă regulile respective și așteaptă și de ceilalți. Va rămâne în joc până când treaba va fi complet terminată.

Dacă introduci schimbări sau ceva nou pentru el , e bine să te aștepți la o mulțime de întrebări: vrea să înțeleagă pe deplin, astfel încât să poată planifica din timp și să evite neprevăzutul. Se schimbă foarte încet, deoarece are atât de multe gânduri și calcule, analizează fiecare element pentru a fi sigur că alegerea este bună.

Standardele sunt importante pentru el și măsoară constant în raport cu standardul pentru a-și îmbunătăți propria excelență și îi cântărește și pe alții după aceste standarde. Un standard cheie este integritatea. Dacă își ia un angajament, va muta cerul și pământul pentru a-l păstra – și se așteaptă la fel și de la ceilalți.

Este perfecționist. Uneori poate fi paralizat de frica de a nu greși, până la punctul în care refuză să acționeze dacă este un risc să nu reușească. Deoarece stilul său vede în mod natural ceea ce ar putea merge prost, alții îl pot percepe ca fiind critic sau pesimist.

Uneori relaționează foarte greu. Orientat spre sarcini și centrat pe interior, are nevoie să lucreze la comunicare și la inteligența emoțională. Când este stresat, tinde spre ceartă sau critică ca strategie defensivă.

Acum, că am acoperit o descriere mai largă a managerului tău, să vedem cum să vorbești cu el pe limba lui pentru a-l influența și pentru a obține acordul/aprobarea acestuia.

În comunicare, managerul tău preferă să primească informații care să îi ofere suficiente detalii pentru a face alegeri în cunoștință de cauză.

Cum vorbești cu managerul tău, astfel încât să te asculte și să-l poți influența?

– Fii practic și concret – Pregătește faptele în avans și asigură-te că sunt exacte. Fii sigur că elimini orice amenințări aparente la adresa relației voastre. Apreciază determinarea sa. Cere-i părerea de expert și colaborați pentru a rezolva problemele provocatoare care necesită analiză.

– Acordă-i timp înainte de a cere o decizie – acceptă și încurajează interogarea. Nu îți pune la îndoială capacitatea, va pune întrebări pentru a aduna informații relevante pentru luarea deciziilor. Fii sigur că acorzi suficient timp pentru a lua în considerare toate datele înainte de a-i cere o decizie.

– Fii pregătit – fii natural și discută într-un ritm lent. Planifică cu atenție și fii bine pregătit pentru întâlnirile cu ei.

Dacă aș lucra în locul tău, așa aș vorbi cu managerul tău:

 

„Uite, am pregătit un raport cu toate detaliile și m-am gândit la câteva variante posibile astfel încât riscul să fie anulat. Sunt la dispoziția ta și cu alte răspunsuri după ce îți faci o părere exactă, astfel încât la ședința cu echipa de management să obții aprobarea bugetului. Orice sugestie a ta este binevenită.”  Îi place să CONTEZE părerea lui !

 

Este fascinant să analizăm cum și de ce comportamentul nostru este previzibil chiar dacă suntem atât de diferiți unul de celălalt. Și cât de ușor este să influențăm și să obținem acordul/aprobarea atunci când cunoaștem tiparele comportamentului celorlalți.

 

Suntem ființe sociale care se nasc cu anumite trăsături de personalitate, dar suntem influențați de mediul în care trăim și de mentorii pe care îi avem de-a lungul vieții.

 

Am discutat despre personalitatea managerului tău și despre cum să-l abordezi și să-l influențezi în funcție de stilul său.

 

Dar despre tine? Care este stilul tău de personalitate? 

Care ar fi impactul dacă tu te-ai cunoaște cu adevărat?

 

Ce ar fi dacă ți-ai cunoaște punctele forte și zonele de creștere?

Ce ar fi dacă ai lua imaginea ta de acum și ai avea un plan de acțiune pentru a te transforma în imaginea pe care ți-o dorești?

Fie că discutăm despre viața personală sau despre viața profesională, creșterea și transformarea încep cu noi. Pentru a ajunge la destinație, trebuie să îți cunoști punctul de plecare și crede-mă, DISC te ajută să faci acest lucru ca niciun alt instrument. Te ajută să te cunoști pe tine însuți, să îi cunoști pe ceilalți și să înțelegi modul în care te poți alinia cel mai bine cu ei.

 

Hai să îți spun puțin despre ce este DISC și cum te poate ajuta să realizezi ceea ce dorești mai repede decât pe cont propriu.

 

DISC este un instrument fantastic care te ajută să îți dezvolți următoarele domenii:

 • – Îmbunătățești relațiile cu oamenii din jur

 • – Crești nivelul de conștientizare, astfel încât să te concentrezi asupra punctelor forte și să minimizezi impactul punctelor slabe și ale punctelor oarbe

 • – Înțelegi ce te motivează și ce îi motivează pe cei din jur

 • – Înțelegi cum iau oamenii decizii în funcție de tipul lor de personalitate

 • – Comunici eficient în echipa, organizația și comunitatea ta

 

Adevărul este că acestea sunt doar câteva dintre beneficiile cunoașterii stilului tău comportamental pe care le poți afla prin completarea unui raport DISC Profil Personalitate.

 

Raportul DISC Profil Personalitate este un profil de 30 de pagini, cu o descriere despre tine mai bună decât ar putea face mama ta. Pe lângă cât sunteți de Dominant, Influent, Statornic sau Conștiincios, vei găsi și:

 • – 3 grafice care arată: – cum te percep alții – masca,

 • – cum reacționezi la stres – nucleul

 • – modul în care te percepi pe tine însuți – oglinda

 • – descrierea stilului tău comportamental

 • – descrierea stilului tău de comunicare

 • – stilul de comunicare al celorlalți și cum să te conectezi cu ei pe baza stilului tău

 • – mediul tău ideal de lucru în care poți aduce tot ce ai mai bun

 • – punctele tale forte în 7 domenii cheie de influență, creație și nu numai.

Din zeci de oameni cu care am lucrat, fiecare dintre ei mi-a făcut o listă lungă cu beneficii și perspective … dar a existat un lucru despre care fiecare dintre ei a spus: „Am claritate în direcția mea și un plan de acțiune pentru a ajunge la destinația dorită. ”

Unde ai fi peste 1 an dacă ai avea claritate despre tine, despre destinația ta, despre planul tău de acțiune?

Unde ai fi peste 1 an dacă ai avea claritate despre stilurile comportamentale ale altor persoane și dacă ai ști să comunici cu fiecare pe limba lui? Cum ar arăta viața ta? Cât de diferită?

Și unde ai fi dacă nu ai face aceste lucruri? Unde ai fi dacă ai rămâne la același nivel de conștientizare? Cum ar arăta viața ta?

 

Lucrurile nu se schimbă decât dacă noi le schimbăm!

 

Crede-mă pe cuvânt, singurul regret pe care îl vei avea dacă decizi să faci evaluarea DISC va fi că nu ai făcut-o mai repede.

 

Click pe butonul de mai jos și fă pasul de care ai nevoie pentru a îți duce performanța și rezultatele la nivelul următor!

Share on print
Print