Toți Comunicăm, Dar Puțini Stabilim Și Relații

 

Comunicarea înseamnă mai mult decât informare.

Când analizezi cum sunt zilele din viața ta, realizezi că unele din cele mai bune zile ale tale au fost când te-ai înțeles bine cu oamenii, iar unele din cele mai rele zile ale tale au fost când nu te-ai înțeles cu oamenii.

A te înțelege bine cu oamenii și a te conecta cu aceștia e esențial pentru succesul tău.

Cu cât te conectezi mai bine cu oamenii cu atât mai ușoară va fi viața ta.

Mulți oameni, când comunică cu ceilalți, cred că doar mesajul contează. Dar în realitate comunicarea merge dincolo de cuvinte, este despre relaționare cu ceilalți.

Despre comunicare, Albert Mehrabian, profesor emerit de psihologie la UCLA, a descoperit că depinde de trei componente: cuvinte, tonul vocii și limbajul corpului.

În situațiile în care ne conectăm cu ceilalți, ceea ce spunem contează doar în proporție de 7%. Modul în care spunem ceva contează în proporţie de 38% iar ceea ce văd alţii contează în proporţie de 55%.

În mod surprinzător, mai mult de 90% din impresia pe care o lăsăm, de obicei nu are nimic de-a face cu ceea ce, de fapt, spunem.

 

Ce se întâmplă când suntem conectați cu adevărat cu alții – unu la unu, în grupuri sau cu un public? Crește încrederea, abilitatea de munci în echipă se îmbunătățește, avem relații mai bune, iar capacitatea de a-i influența pe ceilalți se extinde.

 

Te invit să participi la un grup online MasterMind în care vom discuta și aplica concepte din cartea lui John Maxwell „Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații”. Este un grup de dezbatere creativ, o combinaţie de educaţie, brainstorming, responsabilizare şi suport format din 5 sesiuni săptămânale, în care vom aduce împreună abilitățile noastre și vom împărtăși idei cu oameni care învață împreună din experiențele de zi cu zi. Aducând o perspectivă diferită, grupul MasterMind te ajută să afli Rețeta de Comunicare.

 

Personalitatea ta individuală îți influențează fiecare aspect al vieții. De aceea unul din cele mai bune lucruri pe care le poți face este să îți înțelegi stilul de personalitate și astfel să știi cum vei reacționa atunci când comunici cu alte stiluri de personalitate.

Oamenii comunică diferit, privesc sarcinile și relațiile diferit. Sesiunea DISC din cadrul acestui MasterMind te va ajuta să valorizezi punctele tale forte, precum și pe ale altora.

Când devii conștient de stilul de personalitate și modul în care alte persoane comunică, nu numai că știi la ce trebuie să te aștepți de la ei, dar știi, de asemenea, cum să te pregătești cel mai bine pentru a interacționa cu ei și să răspunzi adecvat pentru a crea o conexiune de succes.

În timpul acestui MasterMind vom avea șansa de a explora și practica abilitățile de comunicare esențiale pentru construirea de conexiuni semnificative:

    – Construirea consensului;

    – Smerenia față de alții;

    – Comunicarea dincolo de cuvinte;

    – Intenţionalitatea.

 

Împreună vom parcurge următoarele sesiuni:

Sesiunea 1 – Conectarea îți crește influența în orice situație, cu accent pe conectarea semnalelor.

DISC – Stiluri de personalitate/comunicare.

 

Sesiunea 2  – Conectarea este totul pentru ceilalți, cu accent pe adresarea întrebărilor

DISC –  Sfaturi de comunicare – Cum să comunici cu alții

 

Sesiunea 3 – Conectarea merge dincolo de cuvinte cu accent pe componentele comunicării

DISC – Stiluri de lucru

 

Sesiunea 4 – Conectarea necesită întotdeauna energie, cu accent pe importanța conectării

Power DISC punctele tale forte în leadership

 

Sesiunea 5 – Conectarea devine un talent natural. Învață despre ascultare

DISC – Aplicații

 

Contactează-mă și hai să ne conectăm cu cei din jurul nostru!